Eräs hyvä kollegani, Myy, kävi taannoin jalkahoidossa. Jalkahoitaja oli sanonut hänelle, että jos hänen pitäisi arvioida Myyn ikä pelkkien jalkojen perusteella, hänen arvionsa olisi "ei päivääkään yli 15-vuotias"! Ei kovettumia, ei hankaumia...

Myy oli ihmetellyt arviota, ja pohtinut ääneen, voisiko villasukilla olla mitään vaikutusta asiaan. Hän nimittäin rakastaa villasukkien käyttöä, vetäisee ne paljaisiin jalkoihin aina kotona ollessaan. Jalkahoitaja ei tyrmännyt ajatusta, vaan arveli sen olevan täysin mahdollista. Villa kun on kuitenkin ehta luonnontuote... vaikka varpaat hikoaisivatkin, villasukissa ne eivät kuitenkaan "muhi" hiessä kuten esim. vaikkapa keinokuituisissa sukissa. Ja kuulemma apteekeissa myydään villa"tuppoja", joita diabeetikot käyttävät varpaidensa välissä (heille kai helposti tulee haavaumia tms jalkoihin?) ja joita jotkut käyttävät jalkojen liiallisen hikoilun hoidossakin.

Tietenkään en tarkalleen tiedä, kuinka tunnollisesti Myy hoitaa omia jalkojaan noin muuten tai kuinka hyviä kenkiä Myy käyttää, mutta hänen jalkahoitajalta saamansa palautteen innoittamana päätin itsekin aloittaa lomallani Villasukkaterapian. Ja jatkaa sitä, vaikka arkinen aherrus alkaakin jälleen ensi viikolla. Eli käyttää mahdollisimman paljon villasukkia paljaissa jaloissa, vaikka edes öisin unisukkina (tosin eilinen päivä vierähti jo kokonaan villasukissa!). Katsotaan nyt, onko tämä sitten uskon asia, vai toimiiko oikeasti!