Nuorempanan olin hyvinkin ahkera päiväkirjailija. Aatokseni kirjoitin uskolliselle paperille, päiväkirjakseni kelpasi milloin vaatimaton ruutuvihko, milloin kovakantinen, paksu kirjanen viivoitettuine sivuineen - siihen maailman aikaan tietokoneet olivat vasta maailmanvalloituksensa alkumetreillä ja tuskinpa hurjapäisimmät visionääritkään uskalsivat edes uneksia internetistä... Vaan onneksi on nämä nykyaikaiset kapineet, minun ei tarvitse kuin antaa näppäimistön laulaa, siihen päälle muutama klik-klik ja voilá! ystävät, tuttavat ja kylänmiehet pääsevät ajantasalle kuulumisistani. Tosin vanhanaikaisten päiväkirjojeni tarkoitus ei suinkaan ollut toimia tiedonvälittäjänä yhtään kenellekään, vaan kätkeä uumeniinsa tarinoita ihastuksen ja vihastuksen kohteistani (niin asioista kuin ihmisistäkin) sekä pohdintoja elämää suuremmista kysymyksistä (jokainen voi itse päätellä, mitä ne 16-vuotiaan maailmassa olivat!).

Vuosien saatossa olen aika-ajoin kaivannut päiväkirjailua, ja useammin kuin kerran "päättänyt" aloittaa kirjoittamisen jälleen, sehän on vähän kuin itselleen kirjeitä kirjottaisi ja eräässä mielessä jopa terapeuttistakin (voi miten oloni helpottuikaan vuodatettuani muutaman sivun verran paatosta päiväkirjan kansien väliin, kun olin nuori!). Vaan aikeeksihan tuo on jäänyt, arkisen aherruksen ja "kiireen" jalkoihin - tähän asti.

Mutta palatakseni alkuperäiseen otsikkoon. Pari henkilöä lähipiiristäni bloggaavat, joten minäkin päätin kokeilla. Tokkopa nyt ihan sydänverelläni alan näille sivuille tuntojani vuodattaa, eli päiväkirjaksi sanan "perinteisessä" merkityksessä tästä bloggaamisesta ei ehkä ole. Ainakin aion kirjata tänne ajankohtaisia asioita elämästäni - omaksi ja muiden iloksi - ja siten tuulettaa "omaa vinttiäni". Aika lopulta näyttää, millaiseksi tämä blogi muovautuu!